Trådløft

Et trådløft kan være den perfekte behandling for deg som føler at du ønsker oppstramming og et lettere løft, men som ikke ønsker et kirurgisk inngrep.

Behandlingen skrur tiden effektivt og skånsomt noen år tilbake. 

Trådløft strammer opp slapp hud og gir ansiktet og halsen et friskere, glattere og mer ungdommelig utseende. Metoden er trygg, skånsom og enkel og utføres av sykepleier.

Når huden eldes, faller bindevevet sammen slik at huden mister fasthet og volum. Resultatet blir først fine linjer og rynker, senere dype furer og hengende hud. Ved trådløft ser man en løft-effekt rett etter behandlingen. Man får så en revitalisering av huden grunnet nydannelse av kollagen, elastin og økt sirkulasjon i vevet rundt trådene, dette begynner å synes i form av yngre hud etter ca. en måned. Denne revitaliseringen fortsetter i inntil ett år, og trådene er da helt forsvunnet. Men effekten opprettholdes i gjennomsnitt 3 år takket være støttevevet som er dannet rundt trådene og sørger for å holde vevet på plass. Blodgjennomstrømningen økes ved nydannelse av små kapillærer og som følger av økt dannelse av naturlig hyaluronsyre. Trådene er laget av kaprolaktan og poly L-melkesyre, som er et vevsvennlig materiale som er brukt i suturer i over 50 år på sykehus verden over.

Selve behandlingen utføres av sykepleier etter en konsultasjon. Behandlingsteknikken skjer ved at man plasserer tråden under huden med hjelp av en hul nål. Trådene som benyttes har små mothaker som gjør at man strammer huden i en retning, men ikke den andre. Dermed kan man stramme huden over tråden og når man så slipper huden, får man det løftet man ønsker. 

Tråden integreres i vevet etter en ukes tid og er vanligvis helt integrert etter en måned. Behandlingene gir ingen langvarige bivirkninger. Som ved alle behandlinger hvor man går inn under huden, kan det oppstå noen blåmerker (hematom), ømhet og hevelse i en periode på opptil to uker. Man kan også i noen tilfeller føle små stikk under huden, men dette går over i løpet av få uker. Som regel kan man gå rett på jobb etter en slik behandling.

I og med at huden ikke fjernes, kan den legge seg i små folder i området hvor den blir trukket sammen.  Dette kan vedvare i en kortere periode, men vanligvis er det mer eller mindre borte etter fjorten dager.  Hos eldre eller ved mye løs hud, kan det ta opptil 4-8 uker.