Øyeområdet

Hvilke behandlinger og øyekremer anbefales for den sarte huden rundt øynene?

Huden rundt øynene er et av de første områdene hvor man kan se tegn til aldring. Grunnen til dette er at huden rundt øynene er veldig tynn, og den blir tynnere etterhvert som vi blir eldre. Mørke ringer, hevelser og kråketær er noen av disse aldringstegnene. Det fine er at vitenskapen sier at rynker og linjer rundt øyne viser vennlighet og oppriktighet. Det er tross alt mye latter og mimikk som bidrar til en stor del av rynkene. Det mange ønsker å forbedre rundt øyepartiet, er trekk som gjør at man ser trøtt, sliten og uopplagt ut. Rynker forekommer naturlig når vi eldes når huden mister mer fukt og spenst som tilsier mindre volum. Genetikk har mye og si når det gjelder aldring, men ytre faktorer som klima og livsstil kan være med på å gi ytterligere aldringstegn.

Fem råd som kan redusere aldringstegn rundt øyne:

1. Reduser soleksponering
Beskytt deg med solkrem og briller. Soleksponering fremmer skader på proteinet, kollagen og reduserer fukt og spenst.  Kollagen fungerer som et stillas som binder huden din sammen, og er nøkkelen til at ansiktsformen holder seg over tid.

2. Ikke gni øyne for hardt
Å gni øyne når du er trøtt er en dårlig vane og kan bryte ned kollagen som fører til reduksjon i hudens spenst på sikt.

3. Sørg for nok fuktighet
Dehydrert hud gir raskt et eldre utrykk. Den tynne huden holder ikke så godt på fukt derfor er forebyggende tiltak med daglig pleie viktig.

4. Unngå forurensing, tobakk og røyk

Røyking fremmer frie radikaler, reduserer fuktighet og spenst. Dessuten snevrer det inn blodkarene i ansiktet, hindrer sirkulasjon i blodårene og tapper huden for vitamin A. 

5. Ansiktsmimikk og søvnvaner
Ansiktsuttrykk, som det å smile og rynke pannen, kan føre til at det utvikles fine linjer i ansiktet. Også søvnvanene kan gi fine linjer hvis ansiktsmusklene blir presset ned mot en pute hver natt. Forskning viser at det å sove med ansiktet mot puten kan forårsake linjer under øynene. 

Hva kan man gjøre med et litt trøtt utseende og aldringstegn rundt øynene da?

Tear Trough er en avansert injeksjonsbehandling med filler, hvor man fyller opp “søkk” eller hulrommet under øynene. Resultatet kommer raskt, og de fleste blir svært fornøyd etter 1-2 behandlinger, og resultatene varer gjerne i flere år.

Muskelavslappende midler er nok den mest effektive behandlingen for de som ønsker å forbedre kråketær. Disse linjene er et resultat av muskelbevegelser og at huden gradvis blir tynnere, og mister litt av sin elastisitet. Etter hvert setter disse linjene seg som spor i huden. 

Microneedling med en motorisert pen som ved hjelp av mange små nålestikk stimulerer huden til å produsere mer kollagen. Denne kan også brukes rundt øyne, og i linjer og rynker, og den kan også gi litt oppstramming og forbedring av linjer. Med Microneedling behandler og forbedrer man huden i hele ansiktet, ikke bare øyenområdet. Du trenger 4-6 behandlinger for et optimalt resultat. 

Light eyes ultra er en innovativ, revitaliserende cocktail som inneholder hyaluronsyre, Vitamin C og ekstrakter fra ruscus, blåbær, kamille, papaya og rosmarin. Ekstraktene er rike på antioksidanter som forbedrer mikrosirkulasjonen, elastisiteten og drenasje rundt øynene, samtidig som de motvirker oksidativt stress. Behandlingen virker på hevelse – lett ødem, fine linjer og forbedrer det mørke området under øynene. Vitamininjeksjoner søker å optimere cellefunksjonen slik at cellene og mikrosirkulasjonen fungerer optimalt. Dette vil igjen kunne gi bedre sirkulasjon, oppstramming av hud og drenering av overflødig vevsvæske.

Sunekos er en ny injeksjonsbehandling i 2021 for behandling med aminosyrer rundt øyne for bedre hud, mørke ringer, mindre linjer. Behandlingen utnytter de unike egenskapene til aminosyrer og dens synergier med hyaluronsyre for å gjenopprette hudens kvalitet og balanse. Den unike formelen har vist seg å være i stand til å stimulere fibroblaster i dermis som reproduserer både kollagen og elastin, som er to viktige elementer for hudens cellefornyelse. Takket være denne prosessen motvirker Sunekos aldring på en naturlig måte.

Hvorfor øyekrem?
I tillegg til salongbehandlinger som nevnt over anbefaler jeg å bruke øyekremer som forbyggende tiltak og for å redusere aldringstegn. 

Det er viktig å forstå at øyekremer ikke utretter underverker, men siden huden er så tynn og sart vil forbedring raskt skje om huden ikke har fått regelmessig pleie. Når man skal velge øyekrem er det noen aktive ingredienser man bør se etter:

Retinol utmerket seg som en favoritt på 1980-tallet etter at forskning viste at ingrediensen hadde en god antiage-effekt. Det gjør øyekrem med retinol til en ekte hudpleiehelt hvis du vil stramme opp huden rundt øynene, glatte ut fine linjer og forebygge at andre vanlige aldringstegn oppstår. Bruk av retinol fører blant annet til en jevnere hudstruktur og reduserer dessuten synligheten av pigmentflekker. 

Niacinamide (B3-vit) bygger keratin og fremmer bedre immunforsvar, styrker hudbarrieren med lipider som gir bedre fuktighet og glattere hudoverflate. Reduserer inflammasjoner, rødhet og ujevnt pigment. Opprettholder en bedre celleproduksjonen og beskytter mot solskader og frie radikaler

C-vitamin (ascorbyl glukoside) er en ingrediens som har vært i rampelyset de siste årene. I tillegg til at det gir huden en frisk glød, har vitamin C den fantastiske egenskapen at det booster kollagenproduksjonen, noe som igjen gjør huden fastere. Kollagen er nemlig det proteinet som hjelper til med å holde huden elastisk og fuktet. Ved å bruke en øyekrem med vitamin C kan du også minimere synligheten av pigmentflekker.

SPF beskytter huden mot sterke solstråler, dette er et must i enhver hudpleierutine. Solbeskyttelse er viktig å bruke for å beskytte seg mot hudkreft, men det er også en av de beste måtene å motvirke at huden eldes for tidlig. 

Antioksidanter er generelt veldig bra, og koffein er bra mot hevelser, ringer og poser under øynene. Karnosine og Vitamin E beskytter og styrker huden samt virker mykgjørende.

Acetyl Octapeptide-3 reduserer mimiske rynker og blir brukt mye i øyeprodukter for å redusere dynamiske linjer ved at den har «botox-lignende» virkemåte. Samme virkemåte som Argireline der studier viser til i en artikkel August 2018 i utgaven Scientific report at mimiske rynker ble synlig redusert etter en uke.

Gluconolactone har antioksidant-effekt og er et naturligkonserveringsmiddel som reduserer frie radikaler og opprettholder bedre fuktighet og PH i huden. Virker beroligende og reduserer rødhet og frie metaller som fremmer ujevn hudfarge.

Peptider- Tripeptide-56 Acetate virker cellekomunisererende og beskytter mot AGE´S (Advanced Glycation end-product) som bryter ned proteiner. Stimulerer til bedre fuktighet og reduserer fine linjer, solskader og grov hud. Noen andre peptider er: Palmitoyl oligopeptide, Palmitoyl tetrapeptide-7 og ARG-LYS polypeptide.

Her er noen favoritter:

Skin Active Intensive Eye Therapy gir en spenstigere øyekontur og bygger opp den sensitive huden, takket være en avansert sammensetning. Stamceller fra epleekstrakter forlenger livslengden på hudens celler og peptider stimulerer hudens kollagenproduksjon. Sammen med patentert NeoGlukosamin styrkes også kollagenets støttestruktur. Koffein hjelper til med å minimerer poser, mens hyaluronsyre gjør huden myk og smidig. E-vitamin har antioksiderende egenskaper. 

  • Kraftfull øyekrem for alle hudtyper.
  • Styrker huden og gjør den fastere.
  • Minimerer hevelser og mørke ringer. 

Comprehensive Retinol Eye Cream er en effektiv øyekrem med inkapslet retinol som gir en intensiv fornyelse av huden rundt øynene. En kombinasjon av retinol og NeoGlukosamin stimulerer cellefornyelsen og gir en jevnere struktur og hudtone. Peptider forbedrer hudens struktur og fasthet samtidig som de virker opplysende på mørke ringer/partier.

  • Effektiv øyekrem med inkapslet retinol.
  • Forbedrer struktur, fasthet og demper mørke ringer.
  • Inneholder retinol, NeoGlukosamin og peptider. 


Bionic Eye Cream Plus er en kraftig formula fullpakket med vitaminer og antioksidanter for å behandle synlige tegn på aldring.

Den lette kremen kombinerer melkesyre med beroligende ekstrakter av agurk og grønn te. Den absorberes raskt i huden for å minimere synligheten av fine linjer, oppblåsthet og mørke ringer under øynene. Den avanserte, flerfunksjons -behandlingen styrker delikat hud og fremmer en jevnere, yngre øyekontur med fornyet vitalitet.


Interfuse treatment cream eye er en komplett øyekrem med en cocktail av aktive ingredienser spesielt tilpasset øyeområdet. Den patenterteInterFuse™ -teknologien er et revolusjonerende transportsystem som leverer en blanding av signalpeptider og aminosyrer dypt ned i huden for å stimulere kollagenproduksjonen og gi en fastere og strammere hud.

Muskelavslappende peptider gir en umiddelbar glattende effekt på linjer og rynker, mens C-vitamin fra australsk kakaduplomme virker lysnende på huden. Denne superfrukten er verdens rikeste kilde til C-vitamin, med hundre ganger høyere innhold enn appelsiner. Øyekremen inneholder i tillegg blant annet koffein som reduserer hevelser, og niacinamid og hyaluronsyre som øker og holder på hudens fuktighetsnivå. Passer for alle hudtyper.

Skinbetter Eye Max er øyekremen for natten. Bringer kraften til AlphaRet -teknologien til det ømfintlige øyeområdet.
Den forbedrer utseendet på tørrhet, hevelser, linjer og rynker rundt øynene.

AlphaRet Technology, en patentert kombinasjon av et retinoid og en alfa -hydroksysyre (AHA), i en optimalisert formulering for å redusere utseendet på linjer og rynker rundt det ømfintlige øyeområdet.
Hydrerende kompleks gir rik, luksuriøs fuktighet for å støtte barrieren for den delikate huden rundt øynene.
Antioksidanter gir forsvar mot miljøbelastninger.
Betydelig forbedring i utseendet på linjer og rynker, tekstur, mørke ringer og puffiness allerede etter 4 uker med nattlig bruk.


Meline Dark circles Serum til mørke ringer og hyperpigmenteringer. Denne forbedrer huden rundt øynene.
Påføres hver morgen og kveld, eller etter avtale.