Fungerer mesoterapi og dermapen?

Jakten på glødende, frisk hud blir ikke mindre med årene. 

Når vi blir eldre klarer ikke hudcellene lengre å produsere det huden trenger for å holde seg vital. Vi blir tynnere, tørrere og rynker kommer til syne. Vi her i Norden har en sart hud som er spesielt utsatt for slik aldring, som lett gir irritasjoner og økt sensitivitet.

For å bevare en frisk og ungdommelig hud, må den produsere fukt i form av hyaluronsyre og proteiner som kollagen og elastin. For å ivareta dette er mesoterapi og eller dermapen tingen.

Overhudens viktigste oppgave er å være en barriere mot angrep utenifra, det gjelder også det vi smører på hudoverflaten. Derfor vil svært lite penetrere ned til dermis (lærhuden). Med andre ord får ikke virkestoffene i kremen noen effekt. Med mindre kremen har et leveringssystem, som hjelper de aktive ingrediensene å trenge gjennom overhuden.

Fibrene i lærhuden er av to slag: kollagene fibrer og elastiske fibrer som danner et vev. De kollagene fibrene gir huden styrke, og de elastiske fibrene gir huden elastisitet. Fibrene produseres av fibroblaster, som er bindevevsceller som ligger spredt mellom fibrene. 

Hva er mesoterapi og dermapenbehandling?

Mesoterapi er å gjennomhulle huden for å innføre mikronæringsstoffer pakket i en steril cocktail som er individuelt tilpasset. Istedenfor å bare smøre en krem i ansiktet, brukes altså kanylen på sprøyten til å lage mange små mikrokanaler gjennom overhuden (epidermis), og ned i lærhuden (dermis) hvor man finner fibroblastene.

Dermapen er en hudbehandling som stimulerer huden til å regenerere og reparere seg selv på en sunn og naturlig måte. Dermapen består av et elektrisk nålehode som penetrerer huden. Kombinert med aktive ingredienser aktiviseres hudens egne celler, noe som bidrar til en sunnere og friskere hudkvalitet. Dermapen gir resultater på pigment, rynker/linjer i huden, arr, strekkmerker, sensitivitet og akne. Behandlingen gir lite nedetid, og egner seg for alle hudtyper.

Hvordan fungerer det?

Stikkene har to hovedfunksjoner:

Mikrokanalene kan frakte næringsstoffer dypt ned i huden, der de gir næring til cellene.

Ved å lage mikroskopiske hull i huden lurer man også hudens celler til å tro at det har oppstått en skade. Når huden tror den er skadet frigjøres det et utall veksthormoner, slik at kollagenproduksjonen settes i høygir og huden fornyes. Resultatet blir økt produksjon av kollagen og elastin.

Stamcellene våre får med andre ord verktøyene de trenger til å lage bedre celler i neste hudsyklus, slik at huden vil få en forbedring.

To av favoritt cocktailene mine til mesoterapi er disse fra innoaesthetics:

DMAE er forkortelse for Dimethylethanolamine, som har en rekke spennende effekter i kroppen, da det er involvert i nevrotransmitterfunksjoner. Det brukes i behandling av alt fra Alzheimer til autisme og andre nevrologiske lidelser, men har også effekt på leverflekker, pigmentflekker, mørke ringer under øynene og saggende hud, i doser over 3%.

DMAE finnes også naturlig i blant annet SILD, og kalles da naturens Botox.

Kroppen bruker Sodium pyruvate når den bryter ned glucose. Pyruvate blir brukt til vektnedgang og overvekt, høyt kolesterol og kreft for å nevne noe. I flytende form brukes det bla til å redusere rynker og andre tegn på aldring i huden.

Silisium er det nest vanligste grunnstoffet i verden, og viktig for optimal kollagensyntese, hvilket forbedrer hudens elastisitet og styrke.

Lipoic Acid (en fettsyre), er en antioksidant som også katalyserer effekten av vitamin C og E, som samtidig kan virke blekende på for eksempel pigmentflekker.

Acetyl Cysteine er både et protein og en kraftig antioksidant, med en rekke virkeområder, blant annet utrensing av tungmetaller i kroppen.

Når kan man se resultat?

Effekten ses med det samme, men best 1-2 uker etter behandlingen. Det anbefales å få minimum 3 behandlinger, som gir langvarig rynkereduserende effekt i huden.

Kan man gå på arbeid og trene samme dag?

Du kan gå på jobb etter behandlingen, men man må regne med noen røde prikker etter behandlingen. Du kan fint bruke mineral makeup til å dekke dette, Ikke tren samme dag.