Fillerbehandling

Fillerbehandling

Hyaluronsyre er en av hudens viktigste naturlige komponenter involvert i reparasjon av vev, blant annet ved solbrenthet. Hyaluronsyre påvirker hudens fuktighet og elastisitet, samt styrker kollagenet i huden. Det kan injiseres for å løfte huden slik at rynkene glattes ut. Metoden gir best resultat på større og dypere rynker.

Resultatet av behandlingen kan ses umiddelbart, men bedres etter 1-2 uker. Effekten varer i 6 til 18 måneder.

Vi benytter bare de mest anerkjente fillere/fyllere i våre behandlinger. De vanligste er Belotero, Juvederm og Restylane. Alle disse fillerne inneholder en kunstig fremstilt hyaluronsyre-gele som lages av sukkermolekyler som binder vann. Når denne geléen injiseres i huden fylles rynkene, og huden strekkes og blir fastere. På denne måten kan vi behandle rynker og furer. Hyaluronsyren har også god effekt på hudens elastisitet slik at huden ikke så lett blir rynkete. Den rynkebehandlings-effekten kan vare lenge – opptil 3-4 år. Noen fillere inneholder også vitaminer, antioksidanter og peptider som gir huden ytterlige næring, slik at den får enda mindre rynker.

Belotero, Juvederm og Restylane har mange forskjellige fillere, med forskjellig evne til å bygge volum, være fast eller fleksibel og til å gi næring til huden.
Vi velger den type filler som passer best til den enkelte pasient og til den enkelte behandling basert på vår lange erfaring.

Behandling med filler kan godt kombineres med andre injeksjonsbehandlinger som reduserer rynkeskapende muskelaktivitet i pannen eller i glabella (midten mellom øynebrynene).
Aller best resultat oppnås ved også å benytte medisinske rynke-kremer med “snille” A-vitaminer og peptider, for eksempel fra, Skin Better Science som inneholder Retinyl Palmetat, Retinyl Acetat og en eller flere komplekse peptider/vitaminer.

Behandling:
Ingen forberedelse er nødvendig, selv om det er veldig fint om du kommer med rent og sminkefritt ansikt.
Vi renser grundig med bakteriedrepende væske, slik at det ikke skal være noen risiko for infeksjon.
Geléen sprøytes inn i huden med svært tynne nåler og vi benytter kanyler så ofte vi kan, for å unngå blodutredelser og nedetid, slik som av og til var et problem tidligere.

Gi beskjed dersom du er allergisk mot noen type bedøvelse.

Mulige bivirkninger:
Fillerne inneholder ikke animalske stoffer og det er derfor ikke nødvendig med forhåndstesting. Det er svært sjelden med allergiske avstøtningsreaksjoner (granulomer). Den vanligste bivirkningen er at injeksjonsstedet blir noe ømt og rødt. Ofte er denne reaksjonen så mild at du kan gå på jobb dagen etter behandling uten at dine kolleger legger merke til noe. I noen tilfeller kan du også få “blåmerker” etter noen av nålestikkene, men disse går også normalt over i løpet av noen dager. Det kan også bli ett bitte lite merke etter sprøyten, men dette går også normalt over i løpet av noen dager, og er uansett som regel omtrent umulig å se. Skal du i selskap anbefaler vi at du gjør denne behandlingen minimum en uke før selskapet for sikkerhets skyld.

Synlig resultat opptill 18 måneder:
Varigheten av en filler-behandling er normalt 6 – 18 måneder, men dette varierer noe fra person til person, og det er også avhengig av hvilke områder i ansiktet som behandles og hvilket filler-produkt som anvendes i behandlingen.